zasoby/roazporzadzenie ministra zdrowia z dnia 8.12.2010 Wyszukiwarka e-prawnik.pl


Wynagrodzenia lekarza stażysty

Wynagrodzenia lekarza stażysty

Czy Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn. 24.03.2004 r. (Dz. U. 2004 r. Nr 57 poz. 553) reguluje wynagrodzenie lekarza stażysty? Jaka jest podstawa prawna wynagrodzenia lekarza odbywającego (...)

Tablica informacyjna na budowie

Tablica informacyjna na budowie

z dnia 26 czerwca 2002 r. (Dz. U. 2002.108.953) w sprawie dziennika budowy, montażu i rozbiórki, tablicy informacyjnej oraz ogłoszenia zawierającego dane dotyczące bezpieczeństwa pracy (...)

Szczepienia przeciwko meningokokom

Szczepienia przeciwko meningokokom

Kogo dotyczą szczepienia przeciwko meningokokom? Od dnia ogłoszenia, tj. od 30 marca br. obowiązuje rozporządzenie Ministra Zdrowia w sprawie wprowadzenia jednolitych procedur postępowania (...)

Kierowanie pacjentów do zakładów lecznictwa uzdrowiskowego

Kierowanie pacjentów do zakładów lecznictwa uzdrowiskowego

28 marca 2007 r. wchodzi w życie rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 13 lutego 2007 r. w sprawie zasad kierowania i kwalifikowania pacjentów do zakładów lecznictwa uzdrowiskowego. (...)

Założenie salonu tatuażu

Założenie salonu tatuażu

;rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 17 lutego 2004 r. w sprawie szczegółowych wymagań sanitarnych, jakim powinny odpowiadać zakłady fryzjerskie, kosmetyczne, tatuażu i odnowy (...)

Ile zapłaci lekarz za wpis do rejestru indywidualnych praktyk?

Ile zapłaci lekarz za wpis do rejestru indywidualnych praktyk?

18 kwietnia wchodzi w życie Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 15 marca 2005 r. w sprawie opłaty za wpis do rejestru indywidualnych praktyk lekarskich, indywidualnych specjalistycznych (...)

Kontrola jakości produktów żywnościowych

Kontrola jakości produktów żywnościowych

produkcji w zakładach produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu. Rozporzadzenie to zostało wydane na podstawie art. 32 ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych

Wymagana powierzchnia sklepu

Wymagana powierzchnia sklepu

z dnia 28 lutego 2000 r. w sprawie warunków sanitarnych oraz zasad przestrzegania higieny przy produkcji i obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi należy

1

2

3

4