Witam. Odziedziczyłam w spadku mieszkanie własnosciowe po babci, w którym jestem zameldowana od urodzenia. Czy chcac sprzedac mieszkanie do 5 lat tez jestem zmuszona zaplacis US 19% od wartosci sprzedazy? To (...)
przebywała dawniej w domu dziecka). 3 lata temu mnie zameldowała na stałe ponieważ planowalismy ślub.Ja miałem mieszkanie własnosciowe które po rozwodzie z żoną (którą zostawiłem dla niej !!!) (...)
Rozlicz swój pit 37 druk i skorzystaj z ulgi rehabilitacyjnej. Ulga rehabilitacyjna jest ulgą, która przysługuje osobom niepełnosprawnym, a także osobom, które utrzymują osoby niepełnosprawne. Ulga (...)
Zasady ulgi w 2010 roku są takie same jak w 2009. Na każde dziecko możemy odpisać od podatku 1112,04 zł. Przy dwójce dzieci limit wzrasta do 2224,08 zł. Przy trójce do 3336,12 zł. Według (...)
Witam. mam jedno pytanie. rok temu wprowadzilem sie do miszkania w kamienicy. planujemy przeprowadzic wielki remont, lacznie z wymiana okien na plastiki. pytanie jest takie - czy wlasciciel ma obowiazek (...)
W związku z okresem realizacji przez wielu podatników oszczędności z kasy mieszkaniowej, niejasności i zawiłości w przepisach to normujących, oraz „grzebaniem” przez aktualne elity rządzące (...)
Nie wszystkie wydatki poniesione przez osoby niepełnosprawne lub przez osoby utrzymujące osoby niepełnosprawne mogą być podstawą do dokonania odliczenia. Wydatki wchodzące w skład ulgi rehabilitacyjnej (...)
Przedmiot spadku - akcje pracownicze Witam. Kilka faktów, na podstawie których ma być (bądź nie) naliczany podatek od spadku: 1- zgon spadkodawcy 20.09.1998 2- data rozpoczęcia przydziału akcji pracowniczych (...)
Dobry wieczór! W przyszłym roku i w latach następnych kwota ulgi na dziecko nie ulegnie zmianie i tak jak w rozliczeniu za 2009 rok będzie wynosić miesięcznie 92,67 zł, czyli 1112,04 (...)
obecnie płaci się już wszędzie na całym świecie,właściciel powinien ją zwrócić jeśli mieszkanie nie jest zdewastowane,jeśli wyprowadzasz się w kłótni tak na prawdę nic nie możesz (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.