Witam. Odziedziczyłam w spadku mieszkanie własnosciowe po babci, w którym jestem zameldowana od urodzenia. Czy chcac sprzedac mieszkanie do 5 lat tez jestem zmuszona zaplacis US 19% od wartosci (...)
). MAŁGO jestem w ciazy w 10 tyg.pracuje jako fryzjerka bardzo sie zle czuje czy moglabym juz isc na zwolnienie bo moj lekarz stwierdzil ze ciaza to nie choroba i nie mam prawa isc na zwolnienie juz (...)
Witam . Chciałbym sprzedać mieszkanie ktore kiedyś było mojej ciotki ( a własciwie to ciotki mojej mamy , ale w dalszej czesci tego opisu bede pisał 'ciotka' ) , i zostało zapisane w testamencie (...)
Czy może mi ktoś podać jaka jest kwota ulgi podatkowej za 2010 rok? Za 2010 rok będziemy rozliczać się według progresywnej skali podatkowej. Osoby zarabiające mniej niż 85 528 zł zapłacą 18 proc. podatek (...)
Witam Mam pytanie jaka ulga podatkowa przysługuje na dziecko w roku 2011?Z góry dziekuję za wszelkie informacje www.google.pl dtk
Witajcie, chciałem się dowiedzieć czy któraś ulga mieszkaniowa ma zniknąć w przyszłym roku?? Wiem że pytanei brzmi nieco dziwnie i nie standardowo, ale wiem że któraś ulga (...)
Witam!! Nabyłam wraz z mężem darowiznę w 29.02.2008 roku, nieruchomość w postaci działki. Z racji ze nie ma tam budynku mieszkalnego nie bylismy tam zameldowani i nie posiadamy tzw ulgi (...)
Dobry wieczór! W przyszłym roku i w latach następnych kwota ulgi na dziecko nie ulegnie zmianie i tak jak w rozliczeniu za 2009 rok będzie wynosić miesięcznie 92,67 zł, czyli (...)
Witam, w 2007 roku nie skorzystałam z ulgi prorodzinnej na niepełnosprawnego syna (w tej chwili ma 30 lat). Mój syn otrzymywał zasiłek pielęgnacyjny, rentę socjalną, jak również (...)
Witam jakie ulgi podatkowe obowiązy=uje w roku 2011?Z góry dziekuje za wszelkie informacje na ten temat
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.