pomoże w dalszej ekspansji Euro-Tax.pl w Polsce i za granicą. Spółka wynagrodzi również inwestorów NewConnect wypłacając im 75% skonsolidowanego zysku netto za 2010 rok, co stanowi zmianę dotychczasowej (...)
Mam pytanie co do wysokości stawki vat zastosowanej w przetargu jeżeli przetarg był ogłoszony w grudniu 2010, termin składania ofert był do 23 grudnia 2010, natomiast cała usługa miała (...)
W 2010 r. podatek dochodowy można było zmniejszyć o wydatki na utrzymanie dzieci, internet, oszczędzanie w kasie mieszkaniowej, rehabilitację czy darowizny.
Szanowni Państwo, Bardzo proszę o pomoc w następującej sprawie. Wynająłem swoje mieszkanie pewnej Pani. W umowie znajdują się, między innymi, następujące zapisy: 1. Umowa niniejsza zawarta została (...)
Witam Państwa, przeprowadzam się teraz do innego miasta i poszukiwałem mieszkania. W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie i podpisałem z właścicielem umowę. Teraz jednak naszły mnie wątpliwości (...)
* ulga na dzieci * ulga za internet * ulga od darowizny * ulga za krew * ulga rehabilitacyjna * ulga odsetkowa * tzw. ulga na powrót * ulga dotycząca wydatków poniesionych na oszczędzanie w kasie mieszkaniowej * (...)
Witam, czy ja jako osoba fizyczna nieprowadząca działalności mogę odliczyć koszty związane z doskonaleniem zawodowym, np. koszty egzaminu na uprawnienia? Od czego ewentualnie należy to odliczyć?
Pierwszy próg podatkowy Do 85.528 zł ? 18% minus kwota zmniejszająca podatek 556,02 zł Drugi próg podatkowy Ponad 85 528 ? 14.839,02 zł + 32% nadwyżki ponad 85.528 zł
Pit 37 druk składa się z kilku części, które należy odpowiednio i poprawnie wypełnić, aby oddać druk do urzędu skarbowego. Najpierw jest część wstępna pit 37 formularz, na której trzeba wpisać odpowiednio (...)
Witam, przez pewien czas pracowałam (w chwili obecnej jestem na L4 z powodu ciąży) u polskiego pracodawcy oddelegowana do pracy w Norwegii. Jestem zatrudniona w oparciu o umowę o pracy na czas określony. Pracodawca (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.