działają na polskim rynku doradztwa w zakresie zwrotu podatku nadpłaconego przez osoby legalnie pracujące za granicą. Firma dostarcza usługi głównie w modelu e-commerce. Od początku działalności (...)
pierwsze złożę doniesienie na Policję o nękaniu nas telefonami(i moich rodziców) oraz o otwieranie cudzej korespondencji. Ale dochodząc do sedna sprawy w ostateczności jeśli się od nas nie odczepią (...)
2008 roku chciałabym złożyć wniosek i moje pytanie jest takie za który rok 2007 czy 2008 będą chcieli zaświadczenie o zarobkach z US? Dora prawo-pracy.net obecnie jestem zarejestrowana jako bezrobotna (...)
odpowiedzieć na kilka kwestii, które pojawiły się w tym wątku dotyczących firmy P.R.E.S.C.O. 1. P.R.E.S.C.O. jest legalnie działającą firmą w Polsce już od 1998 roku zarejestrowaną (...)
Pracuje po 5 godzin dziennie oprócz niedziel?Ile w końcu przysługuje mi urlopu?Jeśli chodzi o lata pracy to jest 9 lat.Moja mama pracuje w przedszkolu na 1/2 i ma 26 dni.Jak to w końcu (...)
Jestem nauczycielką i chciałabym skorzystać z przysługującego mi urlopu dla poratowania zdrowia, ale dopiero od września, czyli od początku przyszłego roku szkolnego, aby nie dezorganizować teraz (...)
Witam, pracuje od 01.10.2006 w pewnej firmie i chce wziac w kwietniu, ile do tego czasu bedzie mi przyslugiwac urlopu? Ukonczylem srednia szkole z matura.Jestem na studium policealnym.Czy to prawda (...)
Jestem nauczycielem mianowanym zatrudnionym na czas nie określony w pełnym wymiarze czasu pracy. Uczę języka polskiego w Szkole Podstawowej, dyrektorka zagroziła mi zwolnieniem z pracy bo niskie (...)
to. Z góry dziękuję za konkretną informację. mulka bieg przedawnienia liczy sie od ostatniej wplaty wiec przedawnienie nastapila we wrzesniu ubieglego roku: w uslugach telekomunikacyjnych to (...)
Proszę o pomoc!!! Wynajmowałam z koleżanką lokal użytkowy. Przez kilka mc Ona zatrudniała mnie ale później każda miała swoją działalność? Umowa najmu była na 2 osoby czyli na mnie i na koleżankę?wypowiedzenie (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.