Pracowałam legalnie w Anglii, pobierano mi podatek(tax) i interesuje mnie sposób, w jaki działa angielskie prawo podatkowe i co mam zrobić ,żeby odzyskać nadpłacony podatek za granica (monika) (...)
Pit 37 druk składa się z kilku części, które należy odpowiednio i poprawnie wypełnić, aby oddać druk do urzędu skarbowego. Najpierw jest część wstępna pit 37 formularz, na której trzeba wpisać odpowiednio (...)
Mam otrzymac mieszkanie wlasnosciowe - darowizna, trzecia grupa podatkowa (darczynca zyje i nadal w nim bedzie mieszkac). Jakich kosztow moge sie spodzieawac i jak ich uniknac. (Piotr) Podatek : jeżeli (...)
W lipcu 2007 r. od Spółki nabyto lokal użytkowy. Od zapłaconej kwoty uzyskano zwrot VAT w części dotyczącej sprzedaży opodatkowanej. W lutym 2009 r. część (około 25% powierzchni) wyodrębniono (...)
Moi rodzice posiadają dom jednorodziny wraz działką 34 arową, chcą przepisać całość. Tylko proszę o rade w jakim charakterze :darowizny, testamentu lub czegoś inego ? (hronus) Przeczytaj przepisy (...)
Witam, serdecznie. Bardzo proszę o pomoc, ponieważ nie wiem co mam robić. Mój ojciec zmarł we wrześniu 2007r. o jego śmierci się dowiedziałam się o od jego siostry. Nie miałam kontaktu z ojcem (...)
Niedawno kupilem samochód i zrobiłem błąd bo nie uczyniem z taty współwłaściciela (chodzi o zniżki przy ubezpieczeniu). Jestem w trakcie rejestracji samochodu, została mi juz tylko wizyt w Wydziale Komunikacji (...)
Dłużnik jest mi winien ponad 20 tysięcy zł. Jest wyrok z klauzulą wykonalności ale komornik nic nie może zrobić bo dłużnik nie ma majątku (rozdzielczość majątkowa z żoną, w biurze stary komputer, (...)
Witam! W 2010 roku, w sierpniu, otrzymałem w formie darowizny 1/2 mieszkania własnościowego spółdzielczego od matki. W 2011 roku, w styczniu, otrzymałem drugą połowę od ojca. (...)
Witam! Poszukuję pilnie informacji na następujący temat. Wynajmowałem mieszkanie - jak się okazało właścicielka nie odprowadzała za nie podatku dochodowego mimo iż spisaliśmy standardową umowę najmu. (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.