e-prawnik.pl Wyszukiwarka: odsetki ustawowe od 2005 r
  • zadłużenie PLUS windykacja "Raport"27 Września 2005

Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)

• Ustawowe odsetki od alimentów - proszę o pomoc28 Lutego 2006

zasądzono mi alimenty w wysokości 150 zł/m-c, plus jednorazowo 600 zł dla matki dziecka, od dnia 04.10.2005 wraz z ustawowymi odsetkami. Proszę o pomoc - ile wyniosą takie odsetki i jak to policzyć. (...)

• Kiedy przedawni sie zadłużenie ( kredyt)??20 Maja 2004

-cywilne.net Dzisiaj 04.03.2010 r dostalem telefon z jakiejs firmy od dlugow ze mam zaplacici dwie faktury z Centertela za rok 1999 r ! Bo sa nie zaplacone na kwota naleznosci okolo 360zl plus (...)

• nagrywanie rozmów przez firmy windykacyjne + przedawnienie16 Września 2004

. detektyw Ja mam Dług w Idei od 2004r. W 2005 spłaciłam to co byłam winna za wykonane rozmowyjakiejś firmie windykacyjnej , ale Idea zerwała umowę i teraz Kruk ściga mnie za tą karną (...)

• intrum justitia - pilne5 Sierpnia 2004

Intrum wykupiło moj dług od operatora gsm, dwa dni temu zadwoniła do mnie paniusia wyjaśniła sprawe i spytała czy chce załatwic sprawe polubownie, odpowiedziałem że tak, na to ona tonem nie znoszącym (...)

• Presco atakuje!!! co robić?19 Lipca 2004

Witam, dostałem pismo od firmy PRESCO - "Ostateczne wezwanie do zapłaty", bo jak tego nie zrobię to 26.07.04 sprawa bedzie w sądzie" i sam nie wiem co mam zrobić? Czytałem po internecie (...)

• Mieszkanie własnościowe, nie płacenie czynszu, skreślenie z listy członków12 Kwietnia 2005

Czy skreślenie z listy członków prowadzi bezpośrednio do eksmisji? Co z moim prawem własnościowym do mieszkania? Jakie są praktyczne skutki skreślenia z listy członków? Mam po prostu problem finansowy, (...)

• Sprzedaż na Allegro i kłopoty21 Czerwca 2006

1. W 2004 r. za posrednictwem portalu Allegro sprzedałem 14 szt. nowych telefonow komorkowych. Telefony te kupowalem za 315 zł w Salonie (faktury VAT lub paragony), a sprzedawalem na Allegro za 365 zł. (...)

• KRUK -czy mnie tylko straszą?27 Lipca 2004

Kiedy nastąpi, lub nastąpiło przedawnienie: 01.07.2001 r. Telefonia komórkowa wymówiła mi umowę za niepłacenie r-ków. 24.09.2001 r. zapłaciłam znikomą część długu. Minęło 3 (...)

• Windykacja długu a odsetki-PILNE!!!3 Marca 2004

Pomimo,że wyraziłam pisemną zgodę na spłatę zadłużenia wobec pewnej firmy ,firma ta sprzedała mój dług firmie windykacyjnej. Ta z kolei niewiadomo skąd i za co naliczyła sobie wysokie odsetki (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 7
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.