CHCE SIE DOWIEDZIEC JAKTO JEST Z URLOPEM WYCHOWAWCZYM PLATNYM. OD 1 LISTOPADA ZACZYNAM PRACE. TERMIN PORODU MAM NA 8 MARCA WIEC 3,4MIESIACE POPRACUJE. ALE PONOC TRZEBA PRZEPRACOWAC 6 MIESIECY,URLOP (...)
na pelen etat.Ile należy mi sie urlopu?Jak rozliczac sie za jeden dzien urlopu z pracodawca , jaka stawka obowiazuje za urlop ? kamila prawo-pracy.net mam pytanie pracuje ponad 10 lat ile powinnam miec (...)
-tax.pl Zwrot podatku za pracę za granicą doradca_euro-tax [cytat] [cytat] [cytat] Witam, średni czas oczekiwania na zwrot podatku z Holandii to 6 do 36 miesięcy, [/cytat] Witam, a ile to kosztuje (...)
Witam, dostałem pismo od firmy PRESCO - "Ostateczne wezwanie do zapłaty", bo jak tego nie zrobię to 26.07.04 sprawa bedzie w sądzie" i sam nie wiem co mam zrobić? Czytałem po internecie (...)
wynika ze wszystkiemu winni sa lajdaki faceci, a co jesli to zona ma charakterek nie do zniesienia??? marek ile trwa rozwód z orzeczeniem o winie majka ja czekam od marca tego roku i nadal (...)
Bo nie wiem czy warto jest się ciągać po sądach na przykład za 150 zł. miesięcznie, szczególnie interesuja mnie sądy na górnym ślasku, z góry dziękuję, aha dodam że ja pracuję i zarabiam 700zł (służba (...)
witajcie, za trzy tygodnie mam druga sprawe rozwodową.Mąż odszedł ode mnie 2 lata temu, po prostu po jednej z nocnych imprez(wrócil o 6 rano) gdy zaczęłam robić mu wyrzuty wyszedl z domu jak sie okazało (...)
Czy matka nieślubnego dziecka ma prawo żądać od ojca 35% jego dochodów mimo że sama zarabia tyle co on? Ojciec ma rodzinę (żonę i syna) jest jej jedynym żywicielem (Baktat) Myślę że może, pod (...)
Jakie są obowiązki społecznego kuratora sądowego, na jakich warunkach ( umowa, płaca) pracuje? (Ola) jak sama nazwa wskazuje jest to praca spoleczna, obowiazki wynikaja z ustawy o kuratorach sądowych, obecnie (...)
Czy pracownik może wypowiedzieć umowę o pracę w trakcie trwania zwolnienia lekarskiego i czy treść jest zgodna z kodeksem pracy-"wnoszę o wypowiedzenie umowy o pracę za porozumieniem stron z zachowaniem (...)
Specjalizuje się w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych. Zajmuje się także prawem oświatowym. W praktyce doradza w zakresie organizacji pozarządowych.
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.