Witam. mam jedno pytanie. rok temu wprowadzilem sie do miszkania w kamienicy. planujemy przeprowadzic wielki remont, lacznie z wymiana okien na plastiki. pytanie jest takie - czy wlasciciel ma obowiazek dolozyc (...)
Witam chciałabym się dowiedzieć kiedy pojawić się mają nowe propozycje zmiany rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji (...)
Dostępny w sejmowym Internetowym Systemie Aktów Prawnych na: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110140067
Witam,mam ttaki problem,mianowicie uległem wypadkowi w pracy,mam noge w gipsie i rozkawałkowany palec,w firmie pracuje 13 dni,czy przysługuje mi chorobowe płatne na czas rekonwalescencji,i czy należy się jednorazowe (...)
Jestem pracownikiem naukowo dydaktycznym na jednej z bydgoskich uczelni. Posiadam tytuł doktora nauk rolniczych w zakresie agronomii. Co muszę zrobic aby zostać biegłym sądowym w swojej dziedzinie? (Magda) (...)
Dziennik ustaw z 1975r. i z 1983r nie określa ktoc ma zwrócić koszty leczenia. Są to przepisy ogóle.A więc kto zwraca i na jakiej podstawie koszty leczenia pracownika jakie ponosi z powodu wypadku przy pracy (...)
kiedy w nowym roku wchodzi w życie ustawa nr 254 poz. 1525, dotycząca wyboru dyrektora szkoły? weszły już w życie te przepisy. moni_k kiedy niby?! aleksandra19 10 grudnia dokładnie;) L.M
Tekst ogłoszony można pobrać ze strony: http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20110140067
Rozporządzenie Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych. treść (...)
Pytanie: Spadek po Ojcu był zrobiony w roku 1951. Zostało wydane Postanowienie Prawomocne. Spadek dziedziczą: Zona Ojca, Syn i córka. Syn uwłaściył sobie ziemie w roku 1974. W danym uwłaszczeniu została (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.