Sprawa wyglada następująco,w maju tego roku idea zerwała ze mna umowę,za niepłacenie rachunków za 2 telefony.W lipcu zaczęła wypisywac do mnie firma windykacyjna intrum justitia,mój dług wobec idei za (...)
Wysokie ODSZKODOWANIA (do 10 lat wstecz) za bezumowne korzystanie z mienia, czyli zajęcia terenu pod sieci energetyczne (np. przewody biegnące nad Twoją posiadłością), gazociągi, ciągi wodno - kanalizacyjne, (...)
Witam, dostałem pismo od firmy PRESCO - "Ostateczne wezwanie do zapłaty", bo jak tego nie zrobię to 26.07.04 sprawa bedzie w sądzie" i sam nie wiem co mam zrobić? Czytałem po internecie (...)
urlopu? ANETA prawo-pracy.net PRACOWAŁAM OD MARCA 2010 DO 31.12.2010 (UMOWA NA CZAS OKREŚLONY) I OD 01.01,.2011 (UMOWA NA CZAS NIEOKREŚLONY) DO KWIETNIA 2011 (W TYM MIESIĘCZNE WYPOWIEDZENIE (...)
Intrum wykupiło moj dług od operatora gsm, dwa dni temu zadwoniła do mnie paniusia wyjaśniła sprawe i spytała czy chce załatwic sprawe polubownie, odpowiedziałem że tak, na to ona tonem nie znoszącym (...)
Czy moge pozwac TP SA za przekazanie moich danych osobowych bez mojej zgody osobie trzeciej jesli w umowie o swiadczenie telefonicznych uslug powszechnych zastrzeglam 2-krotnie , ze: 1) NIE WYRAZAM (...)
CHCE SIE DOWIEDZIEC JAKTO JEST Z URLOPEM WYCHOWAWCZYM PLATNYM. OD 1 LISTOPADA ZACZYNAM PRACE. TERMIN PORODU MAM NA 8 MARCA WIEC 3,4MIESIACE POPRACUJE. ALE PONOC TRZEBA PRZEPRACOWAC 6 MIESIECY,URLOP (...)
zonowu zieja nawet na zachodzie jest takie prawo jak unasas zakaz sporzywania alkocholu w miejscu publicznym potocznie nazywane a ta naprade to nazywa sie "ART 43 ust.1 z dnia 26 padziernika 1982 r (...)
1 i 3 maja to wolne dni. 1 - czwartek, 3 - sobota, co w takim razie z piątkiem, czy aby nie jest ustawowo wolnym dniem o pracy, jeżeli 3 maja wypada w sobotę, proszę o podpowiedz, (...)
Bo nie wiem czy warto jest się ciągać po sądach na przykład za 150 zł. miesięcznie, szczególnie interesuja mnie sądy na górnym ślasku, z góry dziękuję, aha dodam że ja pracuję i zarabiam 700zł (służba (...)
Specjalizuje się w sprawach z zakresu prawa pracy i ubezpieczeń społecznych. Zajmuje się także prawem oświatowym. W praktyce doradza w zakresie organizacji pozarządowych.
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.