e-prawnik.pl Wyszukiwarka: cena 1 m2 powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego w 2004 r
  • Ile kosztuje przepisanie mieszkania???2 Sierpnia 2005

Witajcie! Mąż kupił przed naszym ślubem mieszkanie(na kredyt hipoteczny).Ja jestem współkredytobiorcą.Teraz chce je przepisać na mnie, zatem poradżcie proszę jak to zrobić najtańszym kosztem? Dodam, (...)

• Czynsz w spółdzielni3 Listopada 2004

!! -dawno i bezpowrotnie minęła epoka wszechwładzy tzw. „nomenklatury spółdzielczej” Po drugie!!! -to zarzšd spółdzielni jest dla członków, a nie odwrotnie. Zarzšd spółdzielni ma prowadzić spółdzielnię (...)

• Przepisanie domku jednorodzinego z działką24 Listopada 2003

Moi rodzice posiadają dom jednorodziny wraz działką 34 arową, chcą przepisać całość. Tylko proszę o rade w jakim charakterze :darowizny, testamentu lub czegoś inego ? (hronus) Przeczytaj przepisy (...)

• Powierzchnia użytkowa4 Kwietnia 2001

Bardzo prosze o podanie przepisów, rozporządzeń itp. gdzie podany jest sposób pomiaru powierzchni uzytkowej mieszkania. Mam umowę ze spółdzielnia na wybudowanie mieszkania o okreslonej powierzchni. (...)

• ulga w podatku od spadku10 Listopada 2010

Czy należy mi się jakaś ulga w spadku jeśli jestem w 2grupie podatkowej(dostaje spadek od siostry babci) i jestem zameldowany w mieszkaniu które jest w spadku? Zgodnie z art. 16 (...)

• Palenie śmieci na własnej posesji?29 Lipca 2006

przestrzegają: Ustawa z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu porządku i czystości w gminach ? Dz. U. z 2005r. Nr 236, poz. 2008 tekst jednolity ze zm.: Art.5.1. Właściciele nieruchomości (...)

• Garaż Blaszany28 Stycznia 2002

Od kiedy na garaż blaszany ustawiony na własnym ogródku trzeba mieć pozwolenie? Gdzie znajdę potrzebne informacje. (Felek2002) Wg mnie to nietrzeba pozwolenia, wynika to z artykułu 29 pkt.1 ust. 1 lit. (...)

• Wyższe podatki od nieruchomosci od 2012 roku27 Grudnia 2011

Od 1 stycznia 2012 roku, w większości miast polski wzrosną stawki podatków od nieruchomości. Przedsiębiorcy i zwykli obywatele zapłacą więcej za posiadane grunty i budynki. Ustawowo są określane (...)

• Błędne zapisy w akcie notarialnym - ew. zwrot kredytu hipotecznego21 Września 2011

Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pewien problem i proszę o pomoc. Wraz z żona zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie - nowe, od dewelopera. Powierzchnia użytkowa mieszkania na umowie z deweloperem - 64,00m (...)

• Mieszkanie komunalne po śmierci najemcy i stały meldunek27 Września 2002

-cywilne.net Jestem zupełnie zielony w temacie mieszkania komunalnego po Babci. proszę o opis jak i co trzeba zrobić aby zostać w tym mieszkaniu. Czy lepiej jest mieć jakieś zatrudnienie czy (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.