Witajcie! Mąż kupił przed naszym ślubem mieszkanie(na kredyt hipoteczny).Ja jestem współkredytobiorcą.Teraz chce je przepisać na mnie, zatem poradżcie proszę jak to zrobić najtańszym kosztem? Dodam, (...)
!! -dawno i bezpowrotnie minęła epoka wszechwładzy tzw. nomenklatury spółdzielczej Po drugie!!! -to zarzšd spółdzielni jest dla członków, a nie odwrotnie. Zarzšd spółdzielni ma prowadzić spółdzielnię (...)
Moi rodzice posiadają dom jednorodziny wraz działką 34 arową, chcą przepisać całość. Tylko proszę o rade w jakim charakterze :darowizny, testamentu lub czegoś inego ? (hronus) Przeczytaj przepisy (...)
Bardzo prosze o podanie przepisów, rozporządzeń itp. gdzie podany jest sposób pomiaru powierzchni uzytkowej mieszkania. Mam umowę ze spółdzielnia na wybudowanie mieszkania o okreslonej powierzchni. (...)
Czy należy mi się jakaś ulga w spadku jeśli jestem w 2grupie podatkowej(dostaje spadek od siostry babci) i jestem zameldowany w mieszkaniu które jest w spadku? Zgodnie z art. 16 (...)
przestrzegają: Ustawa z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu porządku i czystości w gminach ? Dz. U. z 2005r. Nr 236, poz. 2008 tekst jednolity ze zm.: Art.5.1. Właściciele nieruchomości (...)
Od kiedy na garaż blaszany ustawiony na własnym ogródku trzeba mieć pozwolenie? Gdzie znajdę potrzebne informacje. (Felek2002) Wg mnie to nietrzeba pozwolenia, wynika to z artykułu 29 pkt.1 ust. 1 lit. (...)
Od 1 stycznia 2012 roku, w większości miast polski wzrosną stawki podatków od nieruchomości. Przedsiębiorcy i zwykli obywatele zapłacą więcej za posiadane grunty i budynki. Ustawowo są określane (...)
Witam, jestem nowy na tym forum. Mam pewien problem i proszę o pomoc. Wraz z żona zdecydowaliśmy się kupić mieszkanie - nowe, od dewelopera. Powierzchnia użytkowa mieszkania na umowie z deweloperem - 64,00m (...)
-cywilne.net Jestem zupełnie zielony w temacie mieszkania komunalnego po Babci. proszę o opis jak i co trzeba zrobić aby zostać w tym mieszkaniu. Czy lepiej jest mieć jakieś zatrudnienie czy (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.