e-prawnik.pl Wyszukiwarka: cena 1 m2 powierzchni użytkowej budynku mieszkalnego w 2004 r
  • Czynsz w spółdzielni3 Listopada 2004

!! -dawno i bezpowrotnie minęła epoka wszechwładzy tzw. „nomenklatury spółdzielczej” Po drugie!!! -to zarzšd spółdzielni jest dla członków, a nie odwrotnie. Zarzšd spółdzielni ma prowadzić spółdzielnię (...)

• Ile kosztuje przepisanie mieszkania???2 Sierpnia 2005

Witajcie! Mąż kupił przed naszym ślubem mieszkanie(na kredyt hipoteczny).Ja jestem współkredytobiorcą.Teraz chce je przepisać na mnie, zatem poradżcie proszę jak to zrobić najtańszym kosztem? Dodam, (...)

• Przepisanie domku jednorodzinego z działką24 Listopada 2003

Moi rodzice posiadają dom jednorodziny wraz działką 34 arową, chcą przepisać całość. Tylko proszę o rade w jakim charakterze :darowizny, testamentu lub czegoś inego ? (hronus) Przeczytaj przepisy (...)

• Palenie śmieci na własnej posesji?29 Lipca 2006

przestrzegają: Ustawa z dnia 13 września 1996r. o utrzymaniu porządku i czystości w gminach ? Dz. U. z 2005r. Nr 236, poz. 2008 tekst jednolity ze zm.: Art.5.1. Właściciele nieruchomości (...)

• Garaż Blaszany28 Stycznia 2002

Od kiedy na garaż blaszany ustawiony na własnym ogródku trzeba mieć pozwolenie? Gdzie znajdę potrzebne informacje. (Felek2002) Wg mnie to nietrzeba pozwolenia, wynika to z artykułu 29 pkt.1 ust. 1 lit. (...)

• ulga w podatku od spadku10 Listopada 2010

Czy należy mi się jakaś ulga w spadku jeśli jestem w 2grupie podatkowej(dostaje spadek od siostry babci) i jestem zameldowany w mieszkaniu które jest w spadku? Zgodnie z art. 16 (...)

• nagrywanie rozmów przez firmy windykacyjne + przedawnienie16 Września 2004

, że nieznajomość prawa szkodzi dotyczy wszystkich dłużników, którzy spłacają swoje zobowiązania do Firmy KRUK. Nikt w Polsce nie może nagrywać, szantaŻować w celu osiągnięcia pożądanego (...)

• Ogrodzenie w granicy działki z położoną instalacją elektryczną.24 Lipca 2006

Mam problem z sąsiadem. Mianowicie: sąsiad wybudował ogrodzenie murowane o wysokości 3,5m. Dokonał zgłoszenia tegoż ogrodzenia w Starostwie Powiatowym i po 30 dniach wymurował w/w (...)

• SN postanowienie13 Listopada 2011

Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę (...)

• wykup mieszkania od spółdzielni.......24 Maja 2005

Chciałbym wykupić na własność mieszkanie od spóldzielni w którym mieszkam od 20 lat, i sprzedac je za kilka dni. Czy w związku z tym poniosę jakieś dodatkowe koszty z tytułu opłat skarbowych. (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.