e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art.297 1 k.k.
  • art. 286 § 1 kk 20 Lutego 2012

Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania (...)

• art. 158&1 kk25 Marca 2010

sprawa o pobicie Na w stępie przepraszam że założyłem nowy temat ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego. Mam kilka pytań, otóż pobiliśmy wraz z koleszka pewnego chłopaka, który zrobił sobie obdukcje. (...)

• sprawa z par.158 art 1 kk prosze o pilna pomoc6 Stycznia 2008

juz ponad dwa lata toczy sie postepowanie przed sadem, w sprawie jest wiele poszlak. doszedlem niedawno do porozumienia z poszkodowanym ( ja wystepuje w charakterze oskarzonego).i poszkodowany zlozy pismo do sadu (...)

• pobicie z \"utwardzeniem dłoni\"...8 Lutego 2012

Wczoraj w pubie koło domu wdałem się w bójkę przy piwie mozna by powiedzieć. Kilka łysych małolatów(takokoło 20-22 lata) zaczepiało kumpla przy barze, zepchneli go z krzesła barowego. Podszedłem i strąciłem (...)

• art 286 1 kk proszę o wyjaśnienie 18 Kwietnia 2012

witam mam pytanie czy art.286 1kk jest zwiazany z wypadkiem samochodowym ?

• art. 286 $ 1 k.k. - czy jest szansa na zawiasy?2 Września 2010

Witam, chciałbym zasięgnąć opinii co do art. 286 $ 1 k.k. Nie byłem wcześniej karany a teraz jestem oskarżony z tego art. Czy jeśli dobrowolnie poddam się karze to czy jest szansa (...)

• art. 286 §1 kk - carding i konfiskata mienia i wyrok ??11 Stycznia 2007

Witam jestem podejzany o art. jak w tytule ...uzywalem cudzych numerow kart kredytowych ale nie mialem z tego zadnych kozysci materialnych po za drobnymi uslugami w internecie ale dawno przestalo mnie to (...)

• zadłużenie PLUS windykacja "Raport"27 Września 2005

Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)

• podejrzany z art. 286 §1 kk, czy Policja ma obowiązek pobrać odciski palców?6 Grudnia 2005

Jestem podejrzany o przęstępstwo z art. 286 §1 kk, jestem osobą wcześniej nie karaną. Policja upiera się, aby pobrać moje odciski palców, sfotografować i umieścić w kartotece. Wiem, (...)

• Krajowy Rejestr Karny29 Grudnia 2009

Witam. 19.12.2003r. otrzymałam wyrok za przestępstwo z art.292 $ 1 kk, karą było 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres 2 lat i orzeczenie na podstawie art.71 $1 (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.