Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania (...)
sprawa o pobicie Na w stępie przepraszam że założyłem nowy temat ale nie mogłem znaleźć odpowiedniego. Mam kilka pytań, otóż pobiliśmy wraz z koleszka pewnego chłopaka, który zrobił sobie obdukcje. (...)
juz ponad dwa lata toczy sie postepowanie przed sadem, w sprawie jest wiele poszlak. doszedlem niedawno do porozumienia z poszkodowanym ( ja wystepuje w charakterze oskarzonego).i poszkodowany zlozy pismo do sadu (...)
Wczoraj w pubie koło domu wdałem się w bójkę przy piwie mozna by powiedzieć. Kilka łysych małolatów(takokoło 20-22 lata) zaczepiało kumpla przy barze, zepchneli go z krzesła barowego. Podszedłem i strąciłem (...)
witam mam pytanie czy art.286 1kk jest zwiazany z wypadkiem samochodowym ?
Witam, chciałbym zasięgnąć opinii co do art. 286 $ 1 k.k. Nie byłem wcześniej karany a teraz jestem oskarżony z tego art. Czy jeśli dobrowolnie poddam się karze to czy jest szansa (...)
Witam jestem podejzany o art. jak w tytule ...uzywalem cudzych numerow kart kredytowych ale nie mialem z tego zadnych kozysci materialnych po za drobnymi uslugami w internecie ale dawno przestalo mnie to (...)
Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)
Jestem podejrzany o przęstępstwo z art. 286 §1 kk, jestem osobą wcześniej nie karaną. Policja upiera się, aby pobrać moje odciski palców, sfotografować i umieścić w kartotece. Wiem, (...)
Witam. 19.12.2003r. otrzymałam wyrok za przestępstwo z art.292 $ 1 kk, karą było 8 miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na okres 2 lat i orzeczenie na podstawie art.71 $1 (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.