Witam! Moja bliska znajoma dostała wezwanie na przesłuchanie na policję. Jest podejrzana z art 278§2 KK. W roku 2007 odwiedziła ją policja. Podczas wizyty zabrali komputer oraz kilkanaście (...)
Witam. Proszę o pomoc, mój młodszy brat wczoraj został zabrany z domu przez policję, dowiedzieliśmy się że ma mieć postawione zarzuty z art. 204 § 2 k.k.... rodzicom narazie nie mówiłem (...)
art. 300 § 1. Kto, w razie grożącej mu niewypłacalności lub upadłości, udaremnia lub uszczupla zaspokojenie swojego wierzyciela przez to, że usuwa, ukrywa, zbywa, darowuje, niszczy, rzeczywiście (...)
Wczoraj w pubie koło domu wdałem się w bójkę przy piwie mozna by powiedzieć. Kilka łysych małolatów(takokoło 20-22 lata) zaczepiało kumpla przy barze, zepchneli go z krzesła barowego. Podszedłem i strąciłem (...)
Wypowiedzi na temat kuratorów społecznych aplikacji i kurateli penitencjarnej były dość ciekawe. Proponuje jednak stworzyć nową grupę dyskusyjną dotyczącą naszej pracy. Można by dokonywać wymiany doświadczeń (...)
policjantowi ktory grozba i sila wymuszal zeznania i przyznanie sie do winy napewno cos grozi prosze mi powiedziec co. mialem bardzo nieprzyjemna sprawe wlasnie w tym stylu. w trakcie sylwestra zostalem zabrany (...)
Witam wszystkich. Postaram sie w miare szczegółowo opisac swój problem. Dnia 10 pazdziernika 2006 roku zostałem skazany za czyn z artykułu 291&1 k,k w zb.z art.293&1 k.k w zb. z art.118 (...)
Witam. Moja sytuacja wygląda następująco... W 2008 roku spowodowałem wypadek w stanie nietrzeźwości, miałem ok. 2.3 promila. Jechałem sam i nikomu nic się nie stało. Sąd wydał następujący wyrok: - (...)
Witam! Co grozi komuś kto złożył w sądzie fałszywe zeznania? Cytuję sposród 155 odpowiedzi na podobne pytania: "Zgodnie z art. 266 § 1 kodeksu postępowania cywilnego (kpc) sąd (...)
Mąż prowadził samochód w stanie nietrzeżwym . Zabrano mu prawo jazdy na dwa lata. Okres ten już minął . Moje pytanie brzmi - Czy oprócz tego , że musi zdać egzaminy - to musi na nowo zrobić kurs prawa (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.