e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art.283 kodeksu karnego
  • Art.286 kodeksu karnego16 Lipca 2010

Witam, zostałam skazany z art. 286 kk (oszustwo). Poddałem się dobrowolnej karze i dostałem 8 miesięcy w zawieszeniu na 3 lata. Wyrok jest już prawomocny. Jednak po ogłoszeniu wyroku, ktoś innym podał (...)

• art.300 § 2 Kodeksu karnego20 Kwietnia 2012

sprzedanie kompuetera zajetego przez komrnika jest udaremnienieniem wykonania orzeczenia sądu i wywołuje skutek w postaci udaremnienia lub uszczuplenia zaspokojenia wierzyciela zgodnie art.300 § 2 Kodeksu (...)

• Art. 268a kodeksu karnego - niszczenie danych informatycznych21 Listopada 2011

Witam i sory za problemy dyslektyczne na wstępie piszę jeśli omyliłem działy proszę umieszczenie w odpowiednim dziale a teraz do rzeczy jestem posądzony a narzazie wzywany na jako podejrzany na policje Art. (...)

• Art. 212 kodeksu karnego nie zostanie usunięty z K.K.13 Kwietnia 2012

Zgodnie z treścią: \"Art. 212 kodeksu karnego § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie (...)

• Prosze o pomoc....24 Stycznia 2005

Czy istnieje jakaś prawna możliwość rozwiązania następującego problemu? Mam ojca tyrana. Męczy całą rodzinę psychicznie, szczególnie moją mamę( mieszkają razem). Poniża, wyzywa, grozi. Nie krępuje (...)

• co grozi za ucieczka z miejsca wypadku19 Grudnia 2011

Proszę o pomoc. Co przewiduje kodeks karny wobec osoby która porzucił pojazd i uciekła z miejsca wypadku? Czy jeśli w ciągu 24h od wypadku osoba zgłosi się dobrowolne na policję i przyzna do winy to czy (...)

• Ochrona Prawa Pracowników przez Kodeks Karny!!6 Kwietnia 2012

Pracownik i jego prawa nie są chronione tylko przez Prawo Pracy czy Prawo Cywilne, również Prawo Karne, w trzech przypadkach czynów zabronionych, stanowi naruszenie praw podmiotu będącego pracownikiem. Kodeks (...)

• Allegro - fałszywe potwierdzenie przelewu i wyłudzenie towaru4 Grudnia 2007

Witam. Otóż zostałem oszukany na allegro przez prawdopodobnie fikcyjnego allegrowicza. Otóż sprawa wygląda tak: Sprzedaje przedmioty do gry internetowej, w aukcji napisałem że można przesłać mi na meila (...)

• Zatrzymanie osoby Art. 45. kpk13 Marca 2012

Jeżeli podczas zatrzymania mnie i dwóch kolegów przez patrol pieszy, nie zostaniemy poinformowani dlaczego zostaliśmy zatrzymani, ani funkcjonariusz nie podał swojej funkcji tylko nazwisko a powinno być zdaje (...)

• Przedawnienie wyroku22 Września 2004

Jak dlugo trzeba czekac na przedawnienie wyroku, albo czy mozna ten wyrok zawiesic?? (karolllll) To reguluje k.k. Art. 103. par 1. Nie można wykonać kary, jeżeli od uprawomocnienia się wyroku skazującego (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.