Witam, otrzymalem dzisiaj poleconym list, gdzie miejscowa Policja wzywa mnie w charakterze świadka w sprawie XXXXXX ... z art. 278/144. Ktoś z Was umie to rozszyfrować? Z góry dziękuje za pomoc. Ps. (...)
Art. 244. Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności lub prowadzenia pojazdów albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu (...)
Prosze podac mi bliższe informacje dotyczace art.205 paragraf 1,58 dkk Pozdrawiam Danuta
Mam pytanko byłem karany z art 157kk. (obrażenia ciała do 7dni). Zapłaciłem 300zł grzywny. Po jakim czasie mogę się starać o wykreślenie z KRK.
Witam, mam kilkumiesięcznego synka. Niestety sytuacja w domu oraz nastawienie niedoszłej żony do mnie spowodowały, że musiałem się wyprowadzić... Kochałem ją i ciągle kocham i nie chchiałem się rozstawać, Chchiałbym (...)
W czasie trwania małżeństwa otworzyliśmy zakład fryzjersko-kosmetyczny kożystając z pomocy finansowej moich rodziców, zapisaliśmy działalność na żonę bo jest fryzjerką teraz żona twierdzi że zakład (...)
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania (...)
Witam. Przedstawię najpierw sytuację. Jest małżeństwo A i B. Mają dziecko C. Z poprzedniego małżeństwa A ma jeszcze trójkę dzieci - D,E,F. Małżeństwo wybudowało C dom i przepisało całość na (...)
sprzedanie kompuetera zajetego przez komrnika jest udaremnienieniem wykonania orzeczenia sądu i wywołuje skutek w postaci udaremnienia lub uszczuplenia zaspokojenia wierzyciela zgodnie art.300 § 2 Kodeksu (...)
czy zasadność roszczeń z art. 222 k.c. zależy od winy podmiotu naruszającego? nie gdyz mają charakter obiektywny CryHavoc
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.