Art. 244. Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności lub prowadzenia pojazdów albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu (...)
Wczoraj w pubie koło domu wdałem się w bójkę przy piwie mozna by powiedzieć. Kilka łysych małolatów(takokoło 20-22 lata) zaczepiało kumpla przy barze, zepchneli go z krzesła barowego. Podszedłem i strąciłem (...)
Witam Mam problem dotyczący art.270 kk, mianowicie przez jakiś czas byłam po za granicami Polski ( 3 lata ), w trakcie których studiowałam.Niestety studiów tych nie skończyłam.Przed wyjazdem (...)
Jak znależć wykładnię tego artykułu( o znęcaniu się nad rodziną)
Do mojego mieszkania przyszedł mój szwagier niby do brata.Zaczął mu opowiadać ,że groziłam jego żonie nożem.Dwa dni wcześniej dzwonił do męża i groził przez telefon ,że naśle na mnie mafię ruską.W (...)
mam pytanie. wczoraj w nocy mialem telefon podczas którego to grozono mi ze jezeli nie zaplace faktury to stanie sie cos zlego z moim zdrowiem. co najwazniejsze mam na to niezbity dowod w postaci nagrania calego (...)
Witam!!! Za kilka dni czeka mnie rozprawa w sądzie grodzkim, jestem oskarżona o to, że do sąsiada kierowałam groźby karalne. Jest to nieprawdą, ponieważ to ja go oskarżyłam o kierowanie do mnie gróźb (...)
Trwa postępowanie w sprawie ciężkiego uszczebku w wyniku ,którego jest ofiara śmiertelna.Taki zarzut jest wstępny i postawila go policja po przesluchaniu.Prokurator rozpocząl śledztwo.Sprawca sprowokowany (...)
JAKI GROZI WYROK ZA CZYN Z ART.270KK&1 JEŻELI TA OSOBA MA JUŻ WYROK ZA CZYN Z ART.286KK(WYROK 29.11.2003 - 1 ROK W ZAWIESZENIU NA 2 LATA). CZYN Z ART.270KK MIAŁ MIEJSCE (...)
Witam! Moja bliska znajoma dostała wezwanie na przesłuchanie na policję. Jest podejrzana z art 278§2 KK. W roku 2007 odwiedziła ją policja. Podczas wizyty zabrali komputer oraz kilkanaście (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.