Witam, otrzymałem 3 dni temu wyrok sądowy ws. nie wskazania kierującego pojazdem. We wrześniu przekroczyłem prędkość i fotoradar zrobił mi zdjęcie. Po ok tygodniu na mój adres zameldowania przyszło (...)
witam. potrzebuję pomocy.. chciałabym się dowiedzieć czy art. 178 kk tj. jazda bez uprawnień pod wpływem alkoholu, wyrok 2 lata i drugi 6 miesięcy i art. 242 kk tj. samouwonienie, wyrok 8 miesięcy (...)
Sprawa jest dość złożona, jednak postaram się ją przedstawić jak najjaśniej. Po przeprowadzeniu postępowania w sądzie wszyscy spadkobiercy zgłosili się do US. Po jakimś czasie okazało się, że spadkodawca (...)
Witam. Ostatnio dostałem list od banku, że jestem winien zapłaty 250zł w wyniku błędu w banku i błędnie przelanego przelewu na moje konto. Nie wiem za bardzo kiedy miało to nastąpić, tzn. ja tej sumy (...)
Witam Jestem tegoroczna maturzystką i absolwentka technikum. Złożyłam do GOPS-u wniosek o stypendium socjalne. Przyznawane jest ono w dwóch turach. Pierwsza od września do grunia, druga od stycznia do końca (...)
szukałem dla siebie, ale art jest na tyle rzetelny ze w sumie sie nim podziele z wami :P http://dom.money.pl/wiadomosci/poradniki/artykul/wypowiedzenie;umowy;najmu,34,0,407074.html :) romero
Witam, mam pytanie czy za wynagrodzenie przy umowie zlecenie, może być uznana forma nieodpłatna? Zlecenie może być wykonane bez wynagrodzenia. magnet Art. 735 § 1 kodeksu cywilnego. magnet hej, proszę (...)
Witam czy w czasie wypowiedzenia mam prawo do tego aby szukac pracy, na co z kolei potrzebny jest czas, wiec nie moge sie wtedy stawic w pracy. Prawo pracy reguluje to? W czasie wypowiedzenia dokonanego przez pracodawcę, (...)
Czy pracodawca może cofnąć wypowiedzenie? Co musi byc tego powodem? Jak wtedy preznetuje sie moja umowa,. musze zawrzec nowa czy tamta jest przedluzana? Art. 61 kodeksu cywilnego (w zw. z art. 300 (...)
Witam mam taki pytanie moja siostra w 2009 dostała wyrok za współudział w kradzieży i niszczeniu mienia tj. za wykroczenie z art. 119 & 1 kw. Po upływie ilu lat zostanie to wymazane z akt ponieważ (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.