Witam, otrzymalem dzisiaj poleconym list, gdzie miejscowa Policja wzywa mnie w charakterze świadka w sprawie XXXXXX ... z art. 278/144. Ktoś z Was umie to rozszyfrować? Z góry dziękuje za pomoc. Ps. (...)
Art. 244. Kto nie stosuje się do orzeczonego przez sąd zakazu zajmowania stanowiska, wykonywania zawodu, prowadzenia działalności lub prowadzenia pojazdów albo nie wykonuje zarządzenia sądu o ogłoszeniu (...)
Prosze podac mi bliższe informacje dotyczace art.205 paragraf 1,58 dkk Pozdrawiam Danuta
Mam pytanko byłem karany z art 157kk. (obrażenia ciała do 7dni). Zapłaciłem 300zł grzywny. Po jakim czasie mogę się starać o wykreślenie z KRK.
Witam, mam kilkumiesięcznego synka. Niestety sytuacja w domu oraz nastawienie niedoszłej żony do mnie spowodowały, że musiałem się wyprowadzić... Kochałem ją i ciągle kocham i nie chchiałem się rozstawać, Chchiałbym (...)
W czasie trwania małżeństwa otworzyliśmy zakład fryzjersko-kosmetyczny kożystając z pomocy finansowej moich rodziców, zapisaliśmy działalność na żonę bo jest fryzjerką teraz żona twierdzi że zakład (...)
Pracuję codziennie po 10 godzin i mam w tym dwie przerwy: - jedna 30 min na śniadanie - druga 30 min na obiad Czy przerwy te wliczają się do czasu pracy i powinny być płatne? Jeżeli nie, to jaki czas przeznaczony (...)
heja ludziska dostałem dziś mandat z art. 97 kw - parkowanie w obrębie skrzyżownia 300 zl jeden punkt. zostałem poinformowany, że to jest sztywna stawka i nie moge dostać mniej czy da rade się (...)
o czym mówi ten artykuł?? jaka grozi kara z aniego? Czy odebrał Pan pismo? Czy po prostu było dwukrotnie awizowane? danil A kiedy dowiedział się Pan o tym piśmie? Pan je odebrał czy ktos z domowników? (...)
Czy najpierw powinienem wysłać sprzedawcy pismo odstąpienia od umowy z tytułu rękojmi za wady, oraz wyznaczyć w tym piśmie termin na poinformowanie mnie przez sprzedawcę w jaki sposób odbierze on przedmiot, (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.