Witam! Moja bliska znajoma dostała wezwanie na przesłuchanie na policję. Jest podejrzana z art 278§2 KK. W roku 2007 odwiedziła ją policja. Podczas wizyty zabrali komputer oraz kilkanaście płyt. (...)
Pracuję codziennie po 10 godzin i mam w tym dwie przerwy: - jedna 30 min na śniadanie - druga 30 min na obiad Czy przerwy te wliczają się do czasu pracy i powinny być płatne? Jeżeli nie, to jaki czas przeznaczony (...)
4 lata temu brałem kredyt na 5000pln po znajmośći i go nie dostałem ostatecznie. Tydzień temu z CBŚu dostałem wezwanie do prokuratury i oskarżono mnie o próbę wyłudzenia kredytu na lewe zaświadczenie (...)
Art. 141. § 1. mówi że: Pracodawca może wprowadzić jedną przerwę w pracy niewliczaną do czasu pracy, w wymiarze nieprzekraczającym 60 minut, przeznaczoną na spożycie posiłku lub załatwienie spraw (...)
heja ludziska dostałem dziś mandat z art. 97 kw - parkowanie w obrębie skrzyżownia 300 zl jeden punkt. zostałem poinformowany, że to jest sztywna stawka i nie moge dostać mniej czy da rade się (...)
Witam! Przedstawie moze krótko moją sprawę. Miałam wypadek samochodowy - wyjechałam z drogi podporządkowanej. Skutkiem tego zdarzenia byly dwa skasowane auta i chłopak ze złamana noga - chłopak chodzi o (...)
Co oznacza stwierdzenie "Stosunek pracy ustał w wyniku Art.30 & p.1 pkt.2 KP" ???Dodam ,że były to zwolnienia zbiorowe dużej firmy. Czy powinnam podpisac to wypowiedzenie? Art. 30 par. 1 pkt 2 (...)
Prowadzone jest przeciwko mojej osobie postępowanie w związku z naruszeniem art.202j § 1 Ustawy Ordynacji wyborczej do rad gmin, rad powiatów i sejmików województw. Opiszę sytuacje: Kolega poprosił (...)
Witam. Przedstawię po sytuację jaka miała miejsce: 2 miesiące temu na teren mojej firmy(teren uzyteczności publicznej Stacja Diagnostyczna-teren otwarty) przybłąkał się bezdomny pies.W ciagu dnia chodził (...)
o czym mówi ten artykuł?? jaka grozi kara z aniego? Czy odebrał Pan pismo? Czy po prostu było dwukrotnie awizowane? danil A kiedy dowiedział się Pan o tym piśmie? Pan je odebrał czy ktos z domowników? (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.