e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art. 691 kc
  • Mieszkanie komunalne po śmierci najemcy i stały meldunek27 Września 2002

Mam stały meldunek (od niedawna) w mieszkaniu komunalnym,w którym głownym najemcą jest moja babcia. czy administacja ma prawo wysiedlić mnie po śmierci babci z tego mieszkania? dodam że babcia wymaga stałej (...)

• Problem z mieszkaniem od babci18 Stycznia 2007

Zaglądałem już to forum i natknąłem się na kilka postów tego typu. Mój będzie troszkę bardziej zagmatwany. Jestem zameldowny u babci od 13 lat zaraz po smierci dziadka. Babcia ma 2 dzici . Moją mame i (...)

• Wykup mieszkania z Administracji Domów Miejskich7 Lutego 2008

Witam mam taki problem. W sierpniu 2007r w urzędzie miasta zostały przez moją babcię złożone dokumenty dotyczące wykupu mieszkania od ADM. W listopadzie 2007r z powyższego mieszkania wymeldowały się trzy (...)

• Spadkobierca a najem8 Listopada 2010

Sąd Najwyższy podjął następująca uchwałę: na podstawie art. 691 par. 1 k.c. nie można wstąpić w stosunek najmu lokalu socjalnego, o którym mowa w ustawie o ochronie praw lokatorów.

• Przepisanie umowy najmu lokalu po zmarłym najemcy...11 Sierpnia 2005

Proszę o pomoc, nie wiem co robić? Od trzech lat jestem zameldowana u dziadka w mieszkaniu, który zmarł w kwietniu tego roku. Jeszcze za życia dziadek chciał przepisać umowę najmu na mnie, ale po złożeniu (...)

• Wspólne pożycie z najemcą27 Sierpnia 2001

Mieszkam i jestem zameldowany razem z babcią od 12-stu lat w mieszkaniu należącym do miasta. Babcia występowała jako główny najemca. Babcia zmarła 07.07.01r., czy w zwiazku z tym należę do osób (K.C. (...)

• art. 222 k.c.19 Kwietnia 2012

czy zasadność roszczeń z art. 222 k.c. zależy od winy podmiotu naruszającego? nie gdyz mają charakter obiektywny CryHavoc

• art. 556 KC12 Stycznia 2012

Czy najpierw powinienem wysłać sprzedawcy pismo odstąpienia od umowy z tytułu rękojmi za wady, oraz wyznaczyć w tym piśmie termin na poinformowanie mnie przez sprzedawcę w jaki sposób odbierze on przedmiot, (...)

• nagrywanie rozmów przez firmy windykacyjne + przedawnienie16 Września 2004

Mam problem dotyczący konkretnie firmy kruk. Ponieważ mam zadłużenie (idea) z 2001 roku które przejeła firma windykacyjna (które już się przedawniło wg ustawy) zaczęły sie pisma i telefony. po rozmowie (...)

• SN postanowienie13 Listopada 2011

Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.