WYPŁAT(BO ONA JESZCZE PRACUJE A JA JUZ NIE).CZY MA DO TEGO PRAWO?PO JAKIM CZASIE PRZEDAWNIA SIE NIEŚCIAGNIETY DEBET NA KARCIE?JAK MAM SIE BRONIĆ GRUBY Kodeks cywilny nie mówi nic o debecie ...mówi (...)
reguły dowodowej (art. 6 k.c.). Sąd nie jest w takim przypadku wolny od obowiązku działania z urzędu (art. 5, 212 k.p.c.).? (T. Domińczyk, w: Kodeks rodzinny i opiekuńczy z komentarzem, (...)
Jak zwykle chodzi o wpólnotę WAM i ich Zespól Zarządców Nieruchomości. Przed wykupem mieszkania WAM nic nie robił. Blok byl i jest strasznie zdewastowany. Za swoje pieniądze z sąsiadami malowaliśmy klatkę (...)
Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)
Zona tak umilała mi życie że dla świetego spokoju wyprowadziłem się. Teraz jestem w trakcie sprawy rozwodowej.Czy jest możliwe aby żona mogła wyeksmitowac mnie z naszego wspólnego mieszkania (spółdzielczego)? (...)
Czy mógłby mi ktoś pomóc gdzie mogę znależć inrormacje na temat unieważnienia małżeństwa w Kodeksie Prawa Rodzinnego i Kodeksie Prawa Kanonicznego. Piszę pracę magisterską i potrzebuję jak najwięcej (...)
Jestem po rozwodzie, mój były mąż został pozbawiony praw rodzicielskich i przez 30 lat nie interesował sie dziećmi. Jeden mój syn zmarł, nie miał żony ani dzieci. Czy mój były mąż a jego ojciec ma (...)
Czy przepisy Kodeksu handl. reguluja kwestię, zakupu uszkodzonego towaru. Kto powinien ponieść KOSZT ZWROTU USZKODZONEGO TOWARU. Czy jest jakiś przepis prawny , art . paragraf.??? Z góry dziekuje za (...)
Witam i proszę o pomoc a mianowicie. Dostałem wezwanie od P.R.E.S.C.O Group sp. z o. o. przysłała wezwanie do zapłaty tytułem: PRESCO INVESTIMENTS s.a.r.l zajmująca się windykacją i obrotem wierzytelności (...)
Załóżmy, iż hipotetycznie ktoś mnie oskarżył o kradzież telefonu komórkowego. Trwa proces, w którym hipotetycznie zostanę uniewinniony z powodu braku mojej oczywistej winy. Pytanie: Jakiego zadośćuczynienia (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.