Trzy lata temu wynajalem mieszkanie,placac z gory czynsz za 3 m-ce oraz kaucje.Po dwoch dniach odlaczono prad ze wzgledu na nieuregulowane oplaty.Podczas mojej nieobecnosci rodzina wlasciciela wchodzila do mieszkania.Wnioslem (...)
Duży sklep. Między klientami przemyka się pewien powiedzmy pan, znajduje przytulny kącik i tam czeka do zamknięcia owego przybytku. Gdy już nikogo nie ma wychodzi i "bierze co swoje". Szczęście (...)
Policja przedstawila mi zarzut z art.278-jednak w zarzucie czytalem o pobiciu i kradziezy.jednak kiedy zapytalem funkcionariusza czy to bedzie stary art.210 zaprzeczyl.jak to mozliwe?czy w takich przypadkach (...)
Wczoraj w pubie koło domu wdałem się w bójkę przy piwie mozna by powiedzieć. Kilka łysych małolatów(takokoło 20-22 lata) zaczepiało kumpla przy barze, zepchneli go z krzesła barowego. Podszedłem i strąciłem (...)
Witam! Proszę o pomoc i radę. Jakiś miesiąc temu dokonałem kradzieży z kolegami. Zostaliśmy zatrzymani przez Policję i wszytskie fanty zostały oddane. Poddaliśmy się dobrowolnej karze. W zeszły poniedziałek (...)
Witam! Moja bliska znajoma dostała wezwanie na przesłuchanie na policję. Jest podejrzana z art 278§2 KK. W roku 2007 odwiedziła ją policja. Podczas wizyty zabrali komputer oraz kilkanaście (...)
Wypowiedzi na temat kuratorów społecznych aplikacji i kurateli penitencjarnej były dość ciekawe. Proponuje jednak stworzyć nową grupę dyskusyjną dotyczącą naszej pracy. Można by dokonywać wymiany doświadczeń (...)
Bardzo proszę o pomoc w zinterpretowaniu art 72 § 1 i 2 KK, szczegółowo opisanego na waszej stronie : http://e-prawnik.pl/domowy/prawo-karne/wyrok/artykuly/kiedy-moze-nastapic-warunkowe-umorzenie-postepowania-karnego.html Pytanie (...)
Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)
Art. 286. § 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.