Zona tak umilała mi życie że dla świetego spokoju wyprowadziłem się. Teraz jestem w trakcie sprawy rozwodowej.Czy jest możliwe aby żona mogła wyeksmitowac mnie z naszego wspólnego mieszkania (spółdzielczego)? (...)
Witam, chciałbym się poradzić odnośnie prawa spadkowego. Jak to jest dokładnie z podziałem mieszkania własnościowego ? Dziadek zmarł ale nie pozostawił testamentu w wyniku czego podział spadku został (...)
Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)
Mam problem . Parę lat temu związałam się z człowiekiem, który okazał się być dla mnie nieodpowiednim partnerem. Nic nas już nie łączy poza faktem iż mamy kilkunastomiesięczne dziecko. I tu zaczyna (...)
mam takie pytanie oboje z żoną chcemy się rozwieść bez orzekania o winie chciałbym juz zakończyć to w tym roku bo brakuje mi sił kilka lat temu były sprawy rozwodowe później sąd orzekł separację i (...)
Moja byla zona chce opuscic Polska oczywiscie z corka. Sprzedala samochod, ma prywatna dzialalnosc ktora administruje jej adwokat. Z pewnych zrodel wiem ze zlozyla oferte sprzedarzy domu. Zada ode mnie zgody na (...)
Moi Drodzy, Moja żona uciekła z domu z suma 15 tys zł (pieniądze mojej matki) i moim 2,5 rocznym synem chorym na atopowe zapalenie skóry. Kiedy ustaliłem miejsce pobytu dziecka, pojechałem tam i zabrałem (...)
Proszę o pomoc mam wyrok sądu w sprawie należności niewypłaconych za pracę sąd zasądził x kwotę ale nie ma możliwości ściągnąć od pracodawcy tej kwoty poniewarz jest niewypłacalny. Czy istnieje (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.