e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art. 118 kodeksu postępowania cywilnego
  • zadłużenie PLUS windykacja "Raport"27 Września 2005

Mam kłopot, dwa i pół roku temu rozwiązałam umowę z plus gsm. Parę dni temu dostałam od nich pismo, że zalegam im pieniądze, dzień później zadzwoniła do mnie pani z firmy windykacyjnej z Koszalina. (...)

• Kontrola legalnosci oprogramowania na jakiej podstawie?16 Grudnia 2003

Witam, Wiele sie ostatnio slyszy na temat "najsc" policji na prywatne osoby i firmy w celu kontroli legalnosci oprogramowania. Pomijajac fakt jaki jest stan faktyczny i czy rzeczywiscie takie naloty maja (...)

• Ratunku Kruk ściga PILNE6 Października 2005

Mam pytanie co robić w 1999 mąż zawarł umowe z cyfra + , w umowie zaznaczył iż opłaty abonamentowej bedzie dokonywał miesiecznie książeczką opłat. Cyfra została podłączona jednak przez pół roku (...)

• PRZEDAWNIENIE FAKTURY TELEFONI CENTERTEL !1 Sierpnia 2008

Witam serdecznie ! W 2002 roku doszlo do niezaplacenia rachunku za uslugi telekomunikacyjne . Telefon byl brany na firme i podpisywalem umowe ja . Z apartu korzystala inna osoba . I wlasnie w 2002 roku doszlo do (...)

• PRESCO Zaatakowała i mnie co Robić pomocy....23 Sierpnia 2010

Witam i proszę o pomoc a mianowicie. Dostałem wezwanie od P.R.E.S.C.O Group sp. z o. o. przysłała wezwanie do zapłaty tytułem: PRESCO INVESTIMENTS s.a.r.l zajmująca się windykacją i obrotem wierzytelności (...)

• firma Kruk i Cyfra + to oszuszuści...17 Września 2009

ta cała cyfra+ to wyzyskiwacze... Nie dosyć że miałam umowe na rok, a przedłuzałam ją aż do 2 lat i po kilka miesięcy temu rozwiazałam umowe z cyfrą, wiec sprzęt należał do mnie, lecz nie wiedziałam (...)

• dług idea - windykacja kruk11 Sierpnia 2004

Mam proble. 3lata temu prowadzilem działalność. Wziąłem wtedy na firme tel komórkowy, ponieważ interes nie wypalił przestałem płacić . Po trzech latach firma Kruk przysłała mi pismo ostateczne do zapłaty (...)

• Przedawnienie dlugu, czy jest cos takiego???29 Sierpnia 2007

Mam pytanie, podobno jest cos takiego jak przedawnienie dlugu tzn sprawa w sadzie juz sie odbyla i podobno komornik ma 10 lat na odzyskanie pieniedzy - jezeli nie to musi umozyc sprawe. I bank nie moze po raz kolejny (...)

• Przedawnienie roszczeń o płatność odsetek4 Października 2005

Spłaciłam zadłuzenie w banku w ratach ostatnia płatność styczeń 2004.( dotyczy spłaty zadłuzenia na karcie kredytowej). Obecnie bank telefonicznie wzywa mnie do zapłaty wysokich odsetek.Karta było obciążona (...)

• Znowu Kruk!!7 Lipca 2005

Moja sytuacja wygląda następująco: przeszło 3 lata temu PTK Centertel rozwiązała ze mną umowę za niezapłacony rachunek naliczając mi karę umowną 1500zł (2 tel). Od jakiegoś czasu mam pocztówki od (...)

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 4
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.