Mieszkam w domku jednorodzinnym otoczonym ogrodem o pow.1074m2. Mój sąsiad z lewej strony na swoim terenie podwyższył sobie grunt już o 2 m, przy okazji zniszczył nam płot i zasypał go . Należy również (...)
Witam. Piszę w następującej sprawie. Syn mojej sąsiadki, wczoraj oznajmił jej że, zostaje policjantem. Sąsiadka jest z tego zadowolona jednak ja mam wątpliwości ponieważ jest to człowiek agresywny i co (...)
www.serwisprawny24.pl - porady prawne przez Internet jak sie ma praca na 1/2 etatu na czas okreslony do 31.12.08 do urodzenia dziecka na początku grudnia .co sie dzieje i co mi przysługuje i co z macierzynskim?dziekuje (...)
Chcę kupić działkę budowlaną. Ostatnio znalazłem w internecie informację, że Księga Wieczysta nie określa kwestii własności działki (nie musi). W takim razie jak upewnić się, kto jest faktycznym właścicielem (...)
Od kiedy na garaż blaszany ustawiony na własnym ogródku trzeba mieć pozwolenie? Gdzie znajdę potrzebne informacje. (Felek2002) Wg mnie to nietrzeba pozwolenia, wynika to z artykułu 29 pkt.1 ust. 1 lit. a. (...)
Chcę kupić mieszkanie spółdzieczo -własnościowe w budynku z lat 70. Właściciele nie założyli KW wiedząc, ze będą je sprzedawać (chodziło o koszty). Sprawdzając KW budynku odkryłam, (...)
Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)
Nie wiem gdzie mogę komentować niektóre art. na e-prawnik.pl ale co do: W treści "odpowiedzi" art. Warunki dopuszczenia pojazdu do ruchu Data: 24.10.2007 r. http://e-prawnik.pl/ruch-drogowy/warunki-dopuszczenia-pojazdu-do-ruchu,odpowiedzi,prawo-administracyjne-1 (...)
Witam. Przedstawię po sytuację jaka miała miejsce: 2 miesiące temu na teren mojej firmy(teren uzyteczności publicznej Stacja Diagnostyczna-teren otwarty) przybłąkał się bezdomny pies.W ciagu dnia chodził (...)
w dniu 1 lutego 2009r. o godzinie 21:01 we Wrocławiu przy ul. xxxxxxxx kierując pojazdem marki Opel Astra będąc w stanie nietrzeźwym spowodował zagrożenie bezpieczeństwa w ruchy drogowym w tym własnego (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.