e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art 124 kw
  • Problem z sąsiadem8 Marca 2001

Mieszkam w domku jednorodzinnym otoczonym ogrodem o pow.1074m2. Mój sąsiad z lewej strony na swoim terenie podwyższył sobie grunt już o 2 m, przy okazji zniszczył nam płot i zasypał go . Należy również (...)

• Zły Policjant19 Października 2011

Witam. Piszę w następującej sprawie. Syn mojej sąsiadki, wczoraj oznajmił jej że, zostaje policjantem. Sąsiadka jest z tego zadowolona jednak ja mam wątpliwości ponieważ jest to człowiek agresywny i co (...)

• www.serwisprawny24.pl - porady prawne przez Internet23 Kwietnia 2008

www.serwisprawny24.pl - porady prawne przez Internet jak sie ma praca na 1/2 etatu na czas okreslony do 31.12.08 do urodzenia dziecka na początku grudnia .co sie dzieje i co mi przysługuje i co z macierzynskim?dziekuje (...)

• Kto jest właścicielem działki?30 Września 2002

Chcę kupić działkę budowlaną. Ostatnio znalazłem w internecie informację, że Księga Wieczysta nie określa kwestii własności działki (nie musi). W takim razie jak upewnić się, kto jest faktycznym właścicielem (...)

• Garaż Blaszany28 Stycznia 2002

Od kiedy na garaż blaszany ustawiony na własnym ogródku trzeba mieć pozwolenie? Gdzie znajdę potrzebne informacje. (Felek2002) Wg mnie to nietrzeba pozwolenia, wynika to z artykułu 29 pkt.1 ust. 1 lit. a. (...)

• zakup spółdzielczego własnościowego bez KW a kredyt spółdzielni31 Marca 2005

Chcę kupić mieszkanie spółdzieczo -własnościowe w budynku z lat 70. Właściciele nie założyli KW wiedząc, ze będą je sprzedawać (chodziło o koszty). Sprawdzając KW budynku odkryłam, (...)

• SN postanowienie13 Listopada 2011

Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)

• Warunki dopuszczenia pojazdu do ruchu24 Marca 2008

Nie wiem gdzie mogę komentować niektóre art. na e-prawnik.pl ale co do: W treści "odpowiedzi" art. Warunki dopuszczenia pojazdu do ruchu Data: 24.10.2007 r. http://e-prawnik.pl/ruch-drogowy/warunki-dopuszczenia-pojazdu-do-ruchu,odpowiedzi,prawo-administracyjne-1 (...)

• Art. 77 Kw1 Czerwca 2010

Witam. Przedstawię po sytuację jaka miała miejsce: 2 miesiące temu na teren mojej firmy(teren uzyteczności publicznej Stacja Diagnostyczna-teren otwarty) przybłąkał się bezdomny pies.W ciagu dnia chodził (...)

• pod w pływem alkoholu29 Marca 2010

w dniu 1 lutego 2009r. o godzinie 21:01 we Wrocławiu przy ul. xxxxxxxx kierując pojazdem marki Opel Astra będąc w stanie nietrzeźwym spowodował zagrożenie bezpieczeństwa w ruchy drogowym w tym własnego (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 7
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.