W czerwcu zgłosiłam się na policę ponieważ zostałam okradziona. Wiem kto tego czynu dokonał. W tej chwili sprawa jest w prokuraturze jednak ja nie chcę ciagać się po sądach dlatego muszę napisać pismo (...)
Witam, Wiele sie ostatnio slyszy na temat "najsc" policji na prywatne osoby i firmy w celu kontroli legalnosci oprogramowania. Pomijajac fakt jaki jest stan faktyczny i czy rzeczywiscie takie naloty maja (...)
Co mzoe mi grozić, jeśli na aukcji internetowej dodałam nie swoje zdjęcia, a własciciel tych zdjęc napisał mi, iz jeśli ich nie usune to skontaktuje sie ze mna policja? Zdjęcia oczywiscie usunełam odrazu (...)
z jakiego artykułu jest groźba karalna?! art. 190 § 1 kk redhourse nie mylic z grożbą bezprawną ujete w art.115 § 12 kk korylion łoł jest coś takiego jak grożba bez prawna? jaka różnica (...)
W trakcie prowadzenia spory spotkalem sie z grozba: "ja mam pieniadze i swietnego prawnika, spotkamy sie w sadzie i wtedy zobaczymy kto ma racje". Moj oponent straszy mnie, ze w sadzie nie beda sie liczyc (...)
Witam, Zostalem zatrzymany prowadząc samochod w stanie nietrzezwym [0,98] po parkingu nie posiadając uprawnien do prowadzenia. Otrzymalem wezwanie na komende. Wlasciciel samochodu byl obok, rowniez w stanie nietrzezwym. (...)
Czy orientujecie się może, jakie zmiany nastąpią w uzyskiwaniu prawa jazdy w przyszłym roku? czy wydłuży się ilość godzin, które trzeba samochodem przejeździć? Program szkolenia osób ubiegających (...)
Mam zamiar uczynić mojego obecnego męża opiekunem mojego syna. Chciałabym także, aby przejął on moje obecne nazwisko czyli nazwisko obecnego męża. Ale czy w takiej sytuacji ojciec dziecka przestanie mieć (...)
Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)
Proszę o pomoc mam wyrok sądu w sprawie należności niewypłaconych za pracę sąd zasądził x kwotę ale nie ma możliwości ściągnąć od pracodawcy tej kwoty poniewarz jest niewypłacalny. Czy istnieje (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.