e-prawnik.pl Wyszukiwarka: art 115
  • jak napisać podanie do prokuratury o umorzenie postępowania karnego25 Września 2008

W czerwcu zgłosiłam się na policę ponieważ zostałam okradziona. Wiem kto tego czynu dokonał. W tej chwili sprawa jest w prokuraturze jednak ja nie chcę ciagać się po sądach dlatego muszę napisać pismo (...)

• Kontrola legalnosci oprogramowania na jakiej podstawie?16 Grudnia 2003

Witam, Wiele sie ostatnio slyszy na temat "najsc" policji na prywatne osoby i firmy w celu kontroli legalnosci oprogramowania. Pomijajac fakt jaki jest stan faktyczny i czy rzeczywiscie takie naloty maja (...)

• Skopiowane zdjęcia z internetu13 Lipca 2010

Co mzoe mi grozić, jeśli na aukcji internetowej dodałam nie swoje zdjęcia, a własciciel tych zdjęc napisał mi, iz jeśli ich nie usune to skontaktuje sie ze mna policja? Zdjęcia oczywiscie usunełam odrazu (...)

• groźba karalna20 Stycznia 2012

z jakiego artykułu jest groźba karalna?! art. 190 § 1 kk redhourse nie mylic z grożbą bezprawną ujete w art.115 § 12 kk korylion łoł jest coś takiego jak grożba bez prawna? jaka różnica (...)

• Groźba bezprawna4 Grudnia 2002

W trakcie prowadzenia spory spotkalem sie z grozba: "ja mam pieniadze i swietnego prawnika, spotkamy sie w sadzie i wtedy zobaczymy kto ma racje". Moj oponent straszy mnie, ze w sadzie nie beda sie liczyc (...)

• Zatrzymany w stanie nietrzezwym prowadzac samochod bez uprawnien13 Maja 2010

Witam, Zostalem zatrzymany prowadząc samochod w stanie nietrzezwym [0,98] po parkingu nie posiadając uprawnien do prowadzenia. Otrzymalem wezwanie na komende. Wlasciciel samochodu byl obok, rowniez w stanie nietrzezwym. (...)

• Prawo jazdy w 2011 r. - zmiany!15 Grudnia 2010

Czy orientujecie się może, jakie zmiany nastąpią w uzyskiwaniu prawa jazdy w przyszłym roku? czy wydłuży się ilość godzin, które trzeba samochodem przejeździć? Program szkolenia osób ubiegających (...)

• Zmiana nazwiska dziecka5 Sierpnia 2010

Mam zamiar uczynić mojego obecnego męża opiekunem mojego syna. Chciałabym także, aby przejął on moje obecne nazwisko czyli nazwisko obecnego męża. Ale czy w takiej sytuacji ojciec dziecka przestanie mieć (...)

• SN postanowienie13 Listopada 2011

Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)

• Przedawnienie wyroku sądu21 Sierpnia 2006

Proszę o pomoc mam wyrok sądu w sprawie należności niewypłaconych za pracę sąd zasądził x kwotę ale nie ma możliwości ściągnąć od pracodawcy tej kwoty poniewarz jest niewypłacalny. Czy istnieje (...)

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 7
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.