e-prawnik.pl Wyszukiwarka: WYNAGRODZENIA 2010
  • Składki ZUS w 2011 roku znacząco wzrosną ??15 Grudnia 2010

Witam. chciałbym się dowiedzieć jak będzie wyglądać sytuacja z ZUSem w 2011 roku. prognozy są, że składki ZUS znacząco wzrosną. czy to prawda? Wzrost składek jest pokłosiem zwiększenia minimalnego (...)

• najniższe wynagrodzenie w 2011 - wzrost o 69 zł - 1386 zł brutto !27 Lutego 2011

Najniższe wynagrodzenie za pracę w 2011 r. wzrośnie o 69 zł w stosunku do wynagrodzenia z 2010 r. i wyniesie 1386 zł brutto

• Ile urlopu mi się należy???3 Stycznia 2006

Pracuje po 5 godzin dziennie oprócz niedziel?Ile w końcu przysługuje mi urlopu?Jeśli chodzi o lata pracy to jest 9 lat.Moja mama pracuje w przedszkolu na 1/2 i ma 26 dni.Jak to w końcu jest??Bardzo proszę (...)

• ODSZKODOWANIE za słup / linia energetyczna na działce8 Czerwca 2006

Wysokie ODSZKODOWANIA (do 10 lat wstecz) za bezumowne korzystanie z mienia, czyli zajęcia terenu pod sieci energetyczne (np. przewody biegnące nad Twoją posiadłością), gazociągi, ciągi wodno - kanalizacyjne, (...)

• Urlop dla nauczycieli dla poratowania zdrowia12 Marca 2006

Jestem nauczycielką i chciałabym skorzystać z przysługującego mi urlopu dla poratowania zdrowia, ale dopiero od września, czyli od początku przyszłego roku szkolnego, aby nie dezorganizować teraz pracy (...)

• dyżury domowe28 Czerwca 2006

Pracuje w wodociągach na stanowisku konserwatora sieci wodociągowej,prasuję przez cały tydzień od poniedziałku do piątku tj.40godz.tygodniowo,lecz jednocześnie od 15 godz.rozpoczynam dyżur domowy do 7 godz.rano (...)

• Pozew o ustalenie istnienia stosunku pracy,pismo z sądu o uzupełnienie braków formalnych.25 Grudnia 2010

Pozew o ustalenie stosunku pracy z dwóch firm, pracowałem na umowę zlecenie przez rok czasu w jednej firmie a w drugim podmiocie 7 miesięcy, były to dwa odrębne firmy ale praca była świadczona dla jednej (...)

• limity dorabiania na emeryturze16 Czerwca 2011

Chciałabym iść do pracy. Jestem Emerytem. Czy mógłby mi ktoś napisać jakie są limity dorabiania sobie na emeryturze? Możesz bezkarnie dorabiać do emerytury, jeśli twoje przychody nie są wyższe niż (...)

• L4 w ciąży a wynagrodzenie30 Kwietnia 2011

Jestem w ciązy i od 22.02.2011 przebywam na zwolnieniu lekarskim. Pierwsze moje zwolnienie trwało 14 dni (22.02- 07.03.2011), drugie 21 dni(08.03-28.03.2011)po zakończeniu którego wróciłam do pracy, bo miałam (...)

• POZEW DO SĄDU PRACY- czy dobrze sformułowany?3 Czerwca 2010

Witam, przez pewien czas pracowałam (w chwili obecnej jestem na L4 z powodu ciąży) u polskiego pracodawcy oddelegowana do pracy w Norwegii. Jestem zatrudniona w oparciu o umowę o pracy na czas określony. Pracodawca (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 7
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.