e-prawnik.pl Wyszukiwarka: 212
  • Zniesławienie i zniewaga14 Października 2002

Jestem notorycznie obsypywana obelgami przez rozchisteryzowaną kobietę, która twierdzi, że przyczyniłam się do rozpadu jej małżeństwa ?! Na mój temat (również mojej rodziny) krążą obrzydliwe i nieprawdziwe (...)

• Komu z tgrzech spadkobierców przypadnie własnościowy lokal mieszkaniowy ??13 Października 2008

Witam, chciałbym się poradzić odnośnie prawa spadkowego. Jak to jest dokładnie z podziałem mieszkania własnościowego ? Dziadek zmarł ale nie pozostawił testamentu w wyniku czego podział spadku został (...)

• Groźby wyrządzenia szkody11 Maja 2008

Grożono mi i byłam obrażana przez sms-y. Groźby dotyczyły wyrządzenia szkody na mojej osobie. Byłam zastraszana, gnębiona i słownie obrażana. Co mam zrobić w tej sytuacji?? Będę wdzięczna za radę (...)

• proces prywatno-skargowy o znieważenie26 Lipca 2004

Bardzo proszę o informację jak napisać taki pozew o zniesławienie. Jako dowód mam obraźliwy list i nagranie na dyktafonie...czy to wystarczy? Z góry dziękuję za pomoc (Nenetka) mam podobną sytuację mam (...)

• CZY JEST TO MOŻLIWE....24 Czerwca 2003

Zona tak umilała mi życie że dla świetego spokoju wyprowadziłem się. Teraz jestem w trakcie sprawy rozwodowej.Czy jest możliwe aby żona mogła wyeksmitowac mnie z naszego wspólnego mieszkania (spółdzielczego)? (...)

• Art. 212 kodeksu karnego nie zostanie usunięty z K.K.13 Kwietnia 2012

Zgodnie z treścią: \"Art. 212 kodeksu karnego § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną niemającą osobowości prawnej o takie postępowanie (...)

• Czy artykuły 212 oraz 216 (kk) mają zastosowanie. WULGARNY FILM25 Września 2007

Historia na początku wydaje się śmieszną, ot chłopak z dziewczyną, których zupełnie nic nie łączy stoją w pokoju rozmawiając ze sobą. Nagrał to zza okna jeden z tzw. znajomych, który nastepnie film (...)

• SN postanowienie13 Listopada 2011

Witam! Mam wielki problem z dotarciem do Postanowienia SN z dnia 5 marca 2008 roku Sygn. akt V CSK 447/07 Czy ktoś może mi pomóc w dotarciu do treści tego postanowienia ? Przekopałem net i nic! B proszę o (...)

• pozew o zniesławienie,ublizanie itp.7 Listopada 2009

Witam w kwesti prawnej jestem zupełnym laikiem wiec pozwoliłem sobie na wpis. Sprawa jest dosc nietypowa-pewna kobieta poznana przez internet u trzymaywała ze mna kontakt mailowo-telefoniczny,po około miesiacu (...)

• prosze o szybka odpowiedz1 Marca 2007

Witam Ostatni na pewnym forum napisalem odnosnie mojej bylej nauczycielki nastepujace zdanie ,, najgorsza na swiecie nie ma co mowic ,, po uplywie roku otrzymalem list polecony od mojej wychowawczyni , ze naruszylem (...)

Zobacz więcej »

Newsletter

Codziennie nowa bezpłatna porada!

• 0
  • 1
  • 2
  • 6
  • 7
  • 9
  • 7
  • odpowiedzi i porad prawnych

Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.