CHCE SIE DOWIEDZIEC JAKTO JEST Z URLOPEM WYCHOWAWCZYM PLATNYM. OD 1 LISTOPADA ZACZYNAM PRACE. TERMIN PORODU MAM NA 8 MARCA WIEC 3,4MIESIACE POPRACUJE. ALE PONOC TRZEBA PRZEPRACOWAC 6 MIESIECY,URLOP MACIERZYNSKI (...)
Jezeli mam za soba pelny przepracowany rok i wlasnie chce sie zwolnic... ile urlopu mi sie nalezy??? Moje szefostwo twierdzi ze polowa... (eszpl) Za malo danych. Podaj dokladnie od kiedy pracujesz, czy wybrałas/lłeś (...)
Na zwolnienie poszlam w 6 tygodniu ciazy. Lekarz powiedzial mi, ze nalezy mi sie tylko 180 dni zwolnienia, a ja do pracy przed porodem juz nie wroce. Co robic? Bede mogla chyba wykorzystac jeszcze 21 dni urlopu (...)
Pracuje po 5 godzin dziennie oprócz niedziel?Ile w końcu przysługuje mi urlopu?Jeśli chodzi o lata pracy to jest 9 lat.Moja mama pracuje w przedszkolu na 1/2 i ma 26 dni.Jak to w końcu jest??Bardzo proszę (...)
Dobry wieczór! W przyszłym roku i w latach następnych kwota ulgi na dziecko nie ulegnie zmianie i tak jak w rozliczeniu za 2009 rok będzie wynosić miesięcznie 92,67 zł, czyli 1112,04 za cały (...)
Proszę o pomoc!!! Wynajmowałam z koleżanką lokal użytkowy. Przez kilka mc Ona zatrudniała mnie ale później każda miała swoją działalność? Umowa najmu była na 2 osoby czyli na mnie i na koleżankę?wypowiedzenie (...)
Witam, proszę o pomoc w następującej sprawie: Organ egzekucyjny czyli komornik zajął całą kwotę zwrotu z zeznania rocznego za 2009 rok. Tymczasem w 2007 roku wyszłam za mąż a w roku 2009 (...)
Witam, Potrzebuję porady odnośnie możliwych opcji odwołań od decyzji ZUS. Decyzja dotyczy nakazu zwrotu części renty rodzinnej za 2009 rok z racji uzyskania przeze mnie zbyt wysokiej kwoty (...)
Witam Serdecznie, Odpowiedzi na opisany poniżej problem nie znalazłem na żadnym forum, stąd prośba o pomoc w dość niefartownej sprawie: Kilka lat temu wspólnie z żoną rozpoczęliśmy budowę wymarzonego (...)
W 2011 roku i w latach następnych kwota ulgi na dziecko nie ulegnie zmianie i tak jak w rozliczeniu za 2009 rok będzie wynosić miesięcznie 92,67 zł, czyli 1112,04 za cały rok.
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.