Bardzo proszę o pomoc i opnię czy mam zapłacić firmie za rejestracje na stronie za rok z góry w kwocie 94,80 PLN. https://www.pobieraczek.pl/.Jestem osoba pełnoletnią.Szukałem plików w internecie i przez (...)
Witam. Mam problem z moją dziewczyną z którą mam córeczke. Nie możemy się jakoś dogadać ze sobą i ona za każdym razem straszy mnie alimentami ja chce się zajmować córeczką bo to mój skarb i nigdy (...)
mieszkam w tzw. bliźniaku , sąsiad za ścianą otworzył sklep z alkoholem w tym samym budynku co ja mieszkam, czy miał do tego prawo ? W powyższej sytuacji, będzie miał zastosowanie art. 144 Kodeksu (...)
mam pytanie gdyż rozstałem sie z zona płace wysokie alimenty na dwie córki żona wyszła ponownie za mąż czy w związku z tym musze nadal placic alimenty? na zone nie musisz placic alimentów o ile wyszla (...)
Witam.Niedawno zmieniłam mieszkanie, mieszkam teraz na pierwszym piętrze w starym budownictwie. Mam 3 dzieci. Chciałabym się dowiedzieć więcej na temat praw i obowiązków lokatorów .Dokładnie chodzi mi (...)
Prawo zamówień publicznych dla Zamawiających od A do Z Termin: 2011.09.30, Łódź ________________________________________ Zapraszamy na szkolenie wprowadzające w tematykę prowadzenia postępowania o udzielenie (...)
Mieszkam w domu z niedużym ogrodem z dość bliskim sąsiedztwem, po jesiennych porządkach zrobiłem duże ognisko. Znajdowały się w nim różne rzeczy i mocno się dymiło, czy sąsiad miał prawo wezwać (...)
W związku z tym że weszły nowe przepisy dotyczące palenia w miejscu publicznym mam takie pytanie- czy jeśli pale papierosy na własnym balkonie i dym leci do sąsiada na jego balkon czy można to uznać za (...)
Witam Mam pytanie mój syn z poprzedniego małżeństwa nie poszedł na studia nic nie robi czy w takim wypadku mam dalej obowiązek płacic na niego alimenty, wszystko byłoby okej gdyby sie uczył, ale skoro tak (...)
Mam 22 lata i uczę się - dzienne studia. W wieku 10 lat zostałam zostawiona przez rodziców, wychowywała mnie Babcia - jako rodzina zastępcza. Alimenty na mnie jak i na młodszą siostre przyznane zostałe (...)
Codziennie nowa bezpłatna porada!
Informujemy, iż zgodnie z przepisem art. 25 ust. 1 pkt. 1 lit. b ustawy z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (tekst jednolity: Dz. U. 2006 r. Nr 90 poz. 631), dalsze rozpowszechnianie artykułów i porad prawnych publikowanych w niniejszym serwisie jest zabronione.